Menu

WhatsApp automatisering voor werving & selectie

Jaarlijks worden miljoenen euro's uitgegeven aan werving en selectie maar hoe zorg je ervoor dat kandidaten na het solliciteren ook écht voor jouw organisatie kiezen? Met onze geautomatiseerde WhatsApp campagnes spring je er écht uit!

  • Ontneem onzekerheid bij de kandidaat, waardoor je een beter beeld krijgt van 'de mens achter de mens'
  • Zorg dat de kandidaat zich al thuis voelt vóórdat hij überhaubt zijn eerste gesprek heeft gehad
  • Blijf geautomatiseerd in contact met kandidaten die toch niet voor jullie gekozen hebben, je weet nooit wat de toekomst brengt

Tijd besparen én eruit springen bij jouw kandidaten?

Speciaal voor de werving en selectie hebben wij een extra module toegevoegd aan onze WhatsApp-integratie. Middels persoonlijke WhatsApp-berichten aan de kandidaat pak jij die voorsprong op de rest. We nemen onzekerheden weg bij de kandidaat en zorgen ervoor dat hij zich thuis voelt. Daardoor zie jij ‘de mens achter de mens’, omdat de muur van zenuwen is verlaagd. Tevens biedt het je mogelijkheden om op een laagdrempelige manier extra informatie over de kandidaat te verzamelen. En die koppelen wij weer aan Recruitee of andere software die jouw team gebruikt.

Persoonlijke berichten

Verstuur automatisch uiterst gepersonaliseerde berichten aan de kandidaat. Stel jezelf alvast voor middels een persoonlijke video, geef een rondleiding of vraag alvast om aanvullende gegevens.

Afspraakplanner

Geen zin en tijd om heen en weer te bellen / mailen om een kennismakingsgesprek in te plannen? Of wil je kijken hoe pro-actief de kandidaat is? Stuur ze een bericht met een planner zodat ze zelf een gepast tijdstip kunnen uitkiezen.

Gekoppeld met jouw HR systeem

Vraag je jouw kandidaten om extra aanvullende gegevens via een gepersonaliseerde landingspage? Dan wil je die niet hoeven over te nemen in bijvoorbeeld Recruitee, dat is uiteraard allemaal geautomatiseerd.

Hoe pas ik WhatsApp automatisering toe in werving en selectie?

Om een gevoel te geven hoe WhatsApp automatisering voor jouw organisatie het verschil kan maken, staan hieronder enkele voorbeelden uitgewerkt:

  • Stuur een dag vóór het eerste gesprek een korte kennismaking video, dat verlaagt de stress bij de kandidaat.
  • Beperkte parkeergelegenheid? Geef de kandidaat alvast wat instructie, laat de kandidaat zich welkom voelen.
  • Stuur een planner, zodat de kandidaat een tijdstip kan kiezen wat hem past. Scheelt jou ook weer tijd!
  • Heeft de kandidaat niet voor jullie gekozen? Stuur hem later dat jaar (met zijn verjaardag bijvoorbeeld) nog eens een berichtje. Misschien zijn de omstandigheden nu wel anders.

Dit is slechts een kleine greep uit alle mogelijkheden. Ben je benieuwd naar meer of wil je graag een demo zien? Plan hem via hieronder direct in:

Op zoek naar informatie of heb je nog vragen?

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Djody van Ballegooij

Djody van Ballegooij

Sales & Operations Manager